Olej rzepakowy, oliwa z oliwek, ryby i orzechy to bogate źródła kwasów omega. Czym są te związki i jak wpływają na organizm? Kto powinien je suplementować i w jakich dawkach?
pozostałe
Kategorie
popularne
Olej rzepakowy, oliwa z oliwek, ryby i orzechy to bogate źródła kwasów omega. Czym są te związki i jak wpływają na organizm? Kto powinien je suplementować i w jakich dawkach?
Piękny, biały uśmiech to marzenie wielu osób. Dziś jest ono łatwe do spełnienia. Należy jednak uważać na preparaty o nie do końca pewnym pochodzeniu. Tu chodzi o nasze zdrowie, dlatego wybierajmy produkty z legalnie działających aptek internetowych – radzi ekspert medicare.pl.
Wysoki poziom cholesterolu to większe ryzyko chorób układu krążenia. Jak obniżyć jego stężenie za pomocą diety? Jakie preparaty dostępne bez recepty mogą zmniejszyć poziom złego cholesterolu?
Tężyczka ze względu na mało charakterystyczne objawy, często pozostaje nierozpoznana. Jakie dolegliwości mogą wskazywać na atak tężyczki? Kto jest najbardziej narażony na rozwój tężyczki i jak wygląda jej leczenie?
Zimą metabolizm ulega spowolnieniu, więc wiele osób narzeka, że przybyło im dodatkowych kilogramów. Jak przyspieszyć metabolizm? Jakie zioła na odchudzanie mogą w tym pomóc – podpowiada ekspert medicare.pl.
Witaminy z grupy B powinny być stale dostarczane z pożywieniem. U pewnych grup pacjentów, często pojawiają się objawy braku witaminy B. Kto jest najbardziej narażony na wystąpienie niedoboru i jakie może mieć on skutki zdrowotne?