Spis treści
- Opis
- Działanie
- Instrukcja użycia
- Składniki
- Warunki przechowywania
- Ostrzeżenia
- Adres producenta
- Podmiot odpowiedzialny
OpisStandaryzowany czosnek firmy Solgar jest wyjątkowy na polskim rynku, gdyż zawiera gwarantowany potencjał allicyny (0.75 mg w kapsułce). Zapewniamy też, że w 500 mg sproszkowanego czosnku znajduje się 5 mg alliiny. W wyniku oddziaływania zawartego w produkcie enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym powstaje allicyna. Aromatyczne ząbki kuszące nas ze srebrnych główek to głównie allicynie zawdzięczają dobroczynne działanie.
Szanując potrzeby odbiorców Solgar dochowuje najwyższej staranności, by dostarczać wysokiej jakości produkty spełniające wymagania wegan i wegetarian. Opracowany w nowoczesnym laboratorium standaryzowany czosnek chroniony jest specjalną kapsułką roślinną. Żaden z użytych składników kapsułki (substancje wypełniające i przeciwzbrylające) nie jest pochodzenia zwierzęcego.
Każda kapsułka zawiera sproszkowany czosnek (500 mg), w tym 5 mg alliiny. Potencjał allicyny obliczony zgodnie z United States Pharmacopeia: 0,75 mg. Opakowanie zawiera kapsułki wystarczające na 45 do 90 dni suplementacji.
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.
DziałanieW domowych apteczkach czosnek jest często obecny ze względu na swoje właściwości wspierające odporność. Ceniony jest także dlatego, że wspomaga funkcjonowanie serca i naczyń krwionośnych, układ oddechowy, wątrobę, utrzymanie prawidłowego poziom cholesterolu. Okazuje się także pomocny w walce ze stresem.
Instrukcja użyciaOsoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza.
SkładnikiSproszkowany czosnek, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:
Sproszkowany czosnek (Allium sativum )* - 500 mg / 1000 mg
w tym alliina - 5 mg / 10 mg
*Potencjał allicyny USP: 0,75 mg
Allicyna powstaje z alliiny w wyniku oddziaływania zawartego w czosnku enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym.
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w oryginalnym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, nie przekraczającej 25ºC, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OstrzeżeniaNie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Adres producentaMCO Health BV
Wormerweg 1
1311 XA Almere,
Holandia.
Infolinia: 800 174 902,
Podmiot odpowiedzialnyNestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32,
02-672 Warszawa,
Polska.
www.nestlehealthscience.pl/solgar
e-mail: cs@pl.nestle.com
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.