Spis treści 
          - Opis
- Działanie
- Dawkowanie
- Skład
- Przechowywanie
- Ostrzeżenia
- Adres producenta
- Podmiot odpowiedzialny
 
    Opis
Zastosowanie: zwalczanie nadkwaścności, pieczenia w przełyku i bólów nadbrzusza spowodowanych podrażnieniem błony śluzowej żołądka. Łagodzenie objawów związanych z refluksem żołądkowo-przełykowym. Zapobieganie podrażnień żołądka wywołanym przez stres, stosowanie substancji drażniących, niezdrowy styl zycia, stosowanie leków przeciwbólowych i niesteroidowych leków przeciwzapalnych.
Działanie
GastroAlg zawiera substancje czynne tworzące na powierzchni śluzówki żołądka i przełyku barierę o miejscowym działaniu ochronnym. Wspomaga naturalną barierę ochronną błony śluzowej przełyku i żołądka przez co szybko eliminuje uczucie pieczenia, bólu oraz uczucie ciężkości w nadbrzuszu.
GastroAlg można stosować w okresie ciąży i karmienia piersią.Dawkowanie
W razie wystąpienia objawów tj. uczucia pieczenia, nadkwaśności, objawów refluksu należy zastosować 1 tabletkę pomiędzy głównymi posiłkami. Tabletka powinna rozpuścić się powoli w jamie ustnej. Nie połykać w całości. Jeśli istnieje konieczność, stosować kilka razy dziennie.
Skład
Kwas alginowy, izomalt, 18% kwas glicyretynowy z ekstraktu z korzenia lukrecji, ekstrakt z korzenia prawoślazu lekarskiego, ekstrakt z malwy, ekstrakt z aloesu 200:1, ekstrakt z rumianku, węglan wapnia, wodorowęglan sodu, guma arabska, stearynian magnezu, dwutlenek krzemu, aromat, sukraloza.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci.
Ostrzeżenia
- To jest wyrób medyczny. Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
- Tylko do użytku zewnętrznego.
Adres producenta
Perffarma Sp. z o.o.
ul. Królowej Marysieńki 13/11,
02-954 Warszawa,
Polska,
e-mail: info@perffarma.pl
Podmiot odpowiedzialny
Perffarma Sp. z o.o.
ul. Królowej Marysieńki 13/11,
02-954 Warszawa,
Polska,
e-mail: info@perffarma.pl
To jest wyrób medyczny. Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.